Skip to main content
The Dead South

The Dead South

Studio 1

Price
485 SEK
Duration
Insläpp 19:00
Age limit
18 år
Date

Återigen får vi uppleva magi när kanadensiska folkbandet The Dead South kommer tillbaka till Sverige för att ta över Fållan och Filmstudion! 

The Dead South satsar fullt ut på sin egen unika stil. Det spelar egentligen ingen roll vad man kallar deras musik - progressiv bluegrass, alternativ americana, country, folk och western - det viktiga är att det är deras musik och att oavsett tro, erfarenheter, språk och ålder älskar vi den. 

Debutskivan Good Company byggdes på enkla, akustiska fundament: Gitarr, cello, banjo, bastrumma, mandolin och Nate Hills fantastiska röst. Det var folkmusik, med drag av bluegrass och alternativcountry, som greppade tag direkt. Men det stannar inte där. Bandet är inte rädda för att ta ut svängarna och redan på uppföljaren Illusion & Doubt började de väva in punk- och rockelement för att breddas ytterligare. Men det slutar inte där. Bandet fortsätter klättra vidare mot toppen med sitt nya album ”Chains & Stakes” från februari 2024.

Senast dom besökte oss 2022 sålde biljetterna slut i raketfart, och gav oss inget mindre än magi på scen. Nu är det dags igen. Vill du vara säker på att få en plats i publiken denna gång så är det dags att kavla upp ärmarna och göra dig redo! 

Konserten arrangeras av FKP Scorpio
Åldersgräns: 18 år