Skip to main content
Mattias Alkberg

Mattias Alkberg

Studio 2

Price
320 :-
Duration
Insläpp 19:00 / På Scen 20:00
Age limit
18 år
Date

Mattias Alkberg firar 20 år sedan solodebuten med turné

Aktuell med nya, trapinfluerande albumet DRAKE gör Mattias Alkberg en karaktäristisk tvär sväng och omfamnar i höst rocken. Med anledning av solodebuten Tunskolans 20-årsjubileums kostar han på sig högst sällsynt nostalgi och spelar skivan i sin helhet vid sex väl valda tillfällen.
 

TUNASKOLAN 20 ÅR

Kamrater och andra kompisar/ovänner,

Kommer ni ihåg att 

1. allt är nu, det förflutna såväl som framtiden? 

2. nostalgi är borgerligt? 

3. rättigheter inte kan reserveras? 

Om svaret är ja: Men bra! Det måste vi fira som en födelsedag!

Om svaret är nej: Men herregud, det här måste ni bara få veta mer om!

Kom på spelning, Tunaskolan fyller 20 år! En annan skiva fyller tio!

Ingenting har blivit bättre i världen, bara nya namn på nya idioter, och många av de gamla är kvar och gör samma idiotgrejer som då. 

SÅ KAN VI INTE HA DET

FIGHT BACK 

FRED OCH ANARKI

/Mattias Alkberg, BD, 2024
 

Om Mattias Alkberg:
Har under 30 år släppt 31 album (både som soloartist och i olika konstellationer)
Gjort tusentals spelningar. 
Gett ut en rad diktsamlingar. 
Föddes 1969 i Boden och är bosatt i Luleå.

Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång. Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling Separerade ägg. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin poesi och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

Alkberg har gjort många scenföreställningar genom åren: Alla är sämst 2018, Om känslor och sånt skit 2019 och Mattias Alkbergs Begravning på Dramaten 2013 som också blev en konsertfilm på SVT.

Om biljettköp :

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Arrangör:

Frihamnen Event
 

Tunaskolan