Skip to main content
Foto Jakob Ekvall

RELEASEFEST - Fägring

Studio 2
+ support Äventyret

 

 

Price
180kr + Serviceavgift
Duration
Insläpp: 18:00 / På Scen: 19:30
Age limit
18 år
Date

Fägring debuterade 2022 med EP:n ”Rockpsalm” som hämtade sin inspiration från en tydlig gitarrbaserade indietradition, släppt med det anrika indiebolaget "Startracks" (Bear Quartet, Wannadies etc).

På första singeln från det kommande debutalbumet, den pulserande ”Så länge vi”, så accentueras utvecklingen genom influenser från såväl postpunk som kraut. Gitarrerna larmar, trummorna maler och arrangemanget exploderar i en stor episk refräng. Fägring väjer inte för dom stora gesterna, men dom gör dom med grace och återhållsamhet.

Med sina träffsäkra texter och starka melodier hittar vi ett popalster som är svårt att vända ryggen till "vi har varken en cool image eller ett nytt sound, bara bra låtar och en förmåga att framföra dom med övertygelse" - Säger sångaren Anton Tuvesson

Den 17 maj 2024 släpps Fägrings debutalbum ”Obalans" som spelats in i olika välrenommerade studios runtom i Sverige: Christoffer Lundqvists ”AGM” utanför Sjöbo, Joakim Lindbergs ”Studio Sickan” i Malmö och Kristoffer Ragnstams ”Lüxfällan” i Kungälv.


Support denna kväll är Äventyret - ett indieband från Dalarna som numera är en del av BlackValley Records i Göteborg. Soundet rör sig mellan ett 60-talsaktig sound men samtidigt en fot kvar i den svenska indiepop/rocken. Med Äventyrets melankoliska uttryck, blir det hela en svängig blandning. Bandet släppte nyligen EPn "En sista storm" som firades på Yaki-Da och denna gång får de vara med och fira Fägrings album. Mycket kul tycker dom!

 

Om biljettköp :

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Arrangör:

Filmstudion